the CoveDet finns en dokumentär som jag tycker alla borde se, the Cove (se trailer). Den är väldigt, väldigt hemsk men det som visas är den nakna sanningen. Det är alltså något man inte kan ignorera. Speciellt inte om man är en total delfinälskare, som mig.

Är det någon som känner till TV-serien om en delfin vid namn Flipper? En väldigt söt serie, men något som kan ha lett till dagens, antagligen, största slakt.

Ric O'Barry var den som fångade in delfinerna som spelade rollen Flipper i serien. Han tränade dem och fick väldigt bra kontakt med dem likväl som han fick stor förståelse för dessa djur. Under de åren serien spelades blev han världens mest kände delfintränare. 

Idag kämpar Ric mot det han gjort iför serien Flipper; att fånga in och träna delfiner, vilket gjort att han inte alls är lika populär bland den kommerciella delfinvärlden. Rättare sagt är han hatad av alla de som hör till den industrin.

Den händelse som fick Ric att vända sig mot den värld och berömelse han fått var när en av delfinerna som spelade Flipper, hans favorit, Kathy dog. Men det var inte på grund av ålder eller någon annan "naturlig" orsak. Kathy tog självmord. För att kunna förklara hur hon kunde gjort detta måste ni veta att delfiner och andra valar inte andas som människan, som gör det automatiskt. Dessa djur måste tänka på att ta ett andetag och sedan ett till. De väljer själva om de vill ta nästa andetag eller inte, vilket är precis det som Kathy gjorde. Först simmade hon till Ric som tog henne i sina armar, de såg varandra i ögonen och Kathy tog ett andetag men inte nästa.

Vad dokumentären vill visa är den stora slakt som pågår i en liten stad i Japan vid namn Taiji. Där fångas delfiner och väljs ut av delfintränare för att sedan skeppas över världens för att bli showdelfiner. Det är väldigt få som blir valda och det värsta är vad som händer med de som inte blir det. De förs in till en vik, skymd från folks syn, där de dör. Slakt är inte ens ord nog att förklara vad fiskarna gör med dem.

Detta låter verkligen helt hemskt, men det är sant. Själv satt jag och storgrät under hela tiden jag kollade på dokumentären samtidigt som jag kramade min delfin. Jag grät även väldigt mycket efteråt, jag försökte att inte göra det men det var svårt. När jag till slut lyckades få stop på tårarna snackade jag med mamma och sa allt det jag skrivit till er. Då kom tårarna igen och jag började även bli helt förbannad, vilket jag fortfarande är och förbannad är inte det enda. Jag skäms också! Jag skäms något så grymt mycket över att kalla dem mina "medmänniskor". Dessa idioter vet att vad de gör är fel och försöker dölja det, deras regering stödjer dem och hjälper dem dölja det och de skyller på den japanska kulturen och traditioner. Men resten av den japanska befolkningen har inte aning om dessa "seder".

Nu kan jag väl bara avsluta med - se den, bli förbannade och gör något!

Guess who's finally coming home!

Imorgon åker vi till Växjö för att lyssna på en författare från Kamerun som bott i Paris ett antal år. Han har skrivt en bok vid namn une éternité a Tanger (en evighet i Tanger) Är inte helt säker på författarens namn men tror att det är Eyoum Nganguè (googlade). Tycker faktiskt det ska bli väldigt kul och hoppas på lite fransk konversation, bra lite dock :P

Efter denna roliga händelse får jag gå hela vägen från Katedralskolan till MediaMarkt. Där ska jag hämta min älskade vän,  min kamera, som varit borta ett bra tag :O Jag är jättejätteglad över att äntligen kunna hämta den. Det enda som fattas då är ju att göra sig av med den för jag ska ju sälja den ;)

Har kännt ett litet tag att jag borde ta och döpa den (ja, bara för att...) men jag blir bara mer fäs vid den då och det vill jag ju inte!

Ja, och av någon konstig anledning hittar jag inte bilden jag ville lägga upp. Det får helt enkelt bli en annan :)

Joe och Pål för längesedan! ♥


There's a kittyeye watching something dart by... Though he may've seen nothing at all

Irish drinking songs for cat lovers

it's magic


En bild jag pilalde med igår. Blev inte alls som det var tänkt men jag gillar den lite ändå :) (bilden på tjejen är lånad från
4shared.com)

Detta är väl kanske egentligen tänkt som ett "snabbinlägg", men med tanke på att jag är jag så lär det inte alls bli så.. ;P

Pappa trollar i Ryssby idag och jag hjålper ju självklart till. Med tanke på det så borde jag stå i duschen nu, kanske till och med vara på väg ut? aja, kan ju komma med att jag försöker få skivan till showen att funka, eller rättare sagt - har gjort lite ändringar på en ny skiva jag bränner för jag vet noll om varför det inte funkar som det ska.

Ses vi i Ryssby? ;)

Salut Salve Hola

En stor del av min eftermiddag spenderades med att bläddra i en bok och fälla tårar. Har nu äntligen läst ut Before I die. Hemskt sorlig, men väldigt bra bok. Rekomenderar den verkligen. Också boken jag läste precis innan den, if I stay.

Har väl försökt undvika mina franskaböcker under dagen (fortfarande) men det ör snart dags att cerkligen sätta igång. Ska skriva viktiga ord från en novell vi håller på att läsa, men duktig (eller kanske inte) som jag är så skriver jag meningar istället. Vet inte heller riktigt hur långt som är det obligatoriska att läsa och förbereda för imorgon...

Tänkte att jag kunde döda lite mera tid med att ladda upp en liten söt bild på min smeknamnslösa Mini (A)

Bögis - du ville ha fler inlägg. Detta kan väl kanske vara en bra början?


RSS 2.0