the CoveDet finns en dokumentär som jag tycker alla borde se, the Cove (se trailer). Den är väldigt, väldigt hemsk men det som visas är den nakna sanningen. Det är alltså något man inte kan ignorera. Speciellt inte om man är en total delfinälskare, som mig.

Är det någon som känner till TV-serien om en delfin vid namn Flipper? En väldigt söt serie, men något som kan ha lett till dagens, antagligen, största slakt.

Ric O'Barry var den som fångade in delfinerna som spelade rollen Flipper i serien. Han tränade dem och fick väldigt bra kontakt med dem likväl som han fick stor förståelse för dessa djur. Under de åren serien spelades blev han världens mest kände delfintränare. 

Idag kämpar Ric mot det han gjort iför serien Flipper; att fånga in och träna delfiner, vilket gjort att han inte alls är lika populär bland den kommerciella delfinvärlden. Rättare sagt är han hatad av alla de som hör till den industrin.

Den händelse som fick Ric att vända sig mot den värld och berömelse han fått var när en av delfinerna som spelade Flipper, hans favorit, Kathy dog. Men det var inte på grund av ålder eller någon annan "naturlig" orsak. Kathy tog självmord. För att kunna förklara hur hon kunde gjort detta måste ni veta att delfiner och andra valar inte andas som människan, som gör det automatiskt. Dessa djur måste tänka på att ta ett andetag och sedan ett till. De väljer själva om de vill ta nästa andetag eller inte, vilket är precis det som Kathy gjorde. Först simmade hon till Ric som tog henne i sina armar, de såg varandra i ögonen och Kathy tog ett andetag men inte nästa.

Vad dokumentären vill visa är den stora slakt som pågår i en liten stad i Japan vid namn Taiji. Där fångas delfiner och väljs ut av delfintränare för att sedan skeppas över världens för att bli showdelfiner. Det är väldigt få som blir valda och det värsta är vad som händer med de som inte blir det. De förs in till en vik, skymd från folks syn, där de dör. Slakt är inte ens ord nog att förklara vad fiskarna gör med dem.

Detta låter verkligen helt hemskt, men det är sant. Själv satt jag och storgrät under hela tiden jag kollade på dokumentären samtidigt som jag kramade min delfin. Jag grät även väldigt mycket efteråt, jag försökte att inte göra det men det var svårt. När jag till slut lyckades få stop på tårarna snackade jag med mamma och sa allt det jag skrivit till er. Då kom tårarna igen och jag började även bli helt förbannad, vilket jag fortfarande är och förbannad är inte det enda. Jag skäms också! Jag skäms något så grymt mycket över att kalla dem mina "medmänniskor". Dessa idioter vet att vad de gör är fel och försöker dölja det, deras regering stödjer dem och hjälper dem dölja det och de skyller på den japanska kulturen och traditioner. Men resten av den japanska befolkningen har inte aning om dessa "seder".

Nu kan jag väl bara avsluta med - se den, bli förbannade och gör något!

Kommentarer
Postat av: Bloggarmaja

hade ingen aning om det, bra skrivigt!

2010-09-27 @ 19:02:14
URL: http://bloggarmaja.webblogg.se/
Postat av: Hanna

fin blogg :)

2010-09-30 @ 16:26:51
URL: http://hannabjervas.blogg.se/
Postat av: Ninnis fotoblogg

Hej! Om du gillar fotografering kanske du tycker om min fotoblogg. Besök den gärna!

2010-10-12 @ 14:14:20
URL: http://missebonie.blogg.se/
Postat av: Jasmine

Hejsan! :)

Har en fototävling igång på min blogg just nu där du har god chans att vinna ett starfilter/stjärnfilter till en systemkamera. Är du intresserad, kolla då in: http://jiaess.blogg.se/2010/october/fototavling-vinn-ett-starfilter.htmlDetta filter är ju perfekt nu när det blir mörkare ute, och tänk på alla fina kort man kan ta under julen!Om du inte är intresserad ber jag om ursäkt :) Vill bara att alla ska få en chans till detta fina pris!

2010-10-25 @ 18:28:40
URL: http://jiaess.blogg.se/
Postat av: Denise

Åhh delfiner är så söta!

Ha en bra kväll

2010-11-03 @ 16:24:48
URL: http://photobydenise.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0